Kuda za Sretenje sa porodicom

Ove godine, Sretenje (Dan državnosti Republike Srbije) će se proslaviti neradno 15. i 16. februara što su petak i subota. Idealno da produžite vikend i provedete ga na lepom mestu sa porodicom.

Kuda otići za prostojan novac, da nije daleko i da ima dosta sadržaja? Evo naših predloga gde i kako da provedete dragoceno vreme zajedno sa onima koje najviše volite.
Prvo mesto nalazi se na samoj granici Srbije i Mađarske te predstavlja idealnu bazu za izlete do Aqua parka u Segedinu, shopping ture a i samo po sebi je odlično za boravak zbog ergele konja, odlične usluge i hrane, zatvorenog bazena, saune…

Vila Majur

Akteuelnu ponudu Vile Majur možete pogledati ovde, a mi smo pre par godina proveli vikend na ovom mestu i naše utiske možete pronaći ovde.  Ovo mesto je sjajno jer se nalazi na par stotina metara od malograninog prelaza Majur gde su i gužve manje. Udaljeno je od Segedina svega 45 minuta, do koga se dolazi lokalnim putevima te nema troškova putarine.
Vila majur
Ako ne želite da odete do Segedina, Aqua park-a ili u neku od obližnih banja, onda jednostavno možete uživati u ambijentu ove vile, kupanju na bazenu, boravku u sauni, vožnji kočijama, jahanju konja, odličnoj hrani i vrlo predusretljivim i ljubaznim ljudima koji ovde rade.

Ako vaša porodica voli šetnje, šumu, svež vazduh i želite da vaša deca dosta vremena provode napolju, onda preporučujemo mesto koje je malo južnije od Vile Majur.

Fruškogorska Lugarnica

Ovo mesto se nalazi u mestu Mala Remeta pored poznatog manastira na Fruškoj Gori. Poznato je po odličnoj hrani spremljenoj od divljači i verujte nam na reč gulaš koji smo ovde probali je izvanredan. Domaćini su vrlo neposredni i za par trenutaka ćete se osećati kao da ste rodbina.

Kuda za Sretenje sa porodicom

Ovde vas očekuje seoski ambijent tipičnog sremačkog sela na Fruškoj gori a u blizini se nalaze Jazak, Vrdnik sa prelepim hotelom koji ima zatvoreni bazen, mnogo vinarija poput Kovačevića, Mačkovog podruma a Frušku goru i njene lepote da ne pominjemo. Ako već boravite na Fruškoj gori onda je prava šteta da ne posetite mnogobrojne manastire kao i jezera kojih ima preko 15. Aktuelnu ponudu za fruškogorsku Lugarnicu pogledajte ovde.
Spuštamo se još južnije i idemo do mesta koje se nalazi između Kragujevca i Kraljeva.

Ravni Gaj

Ravni gaj je mesto odmarališnog tipa ali su, što se tiče cena, vrlo pristupačni a ne manjkaju ni sa sadržajima. Za početak imaju zatvoreni bazen sa grejanom vodom i hvale se odličnom kuhinjom.
Ravni gaj
Iz hotela Ravni Gaj možete posetiti gradove Kragujevac i Kraljevo, Šumaričko i Gružansko jezero kao i spomen park Šumarice. Za one malo odvažnije, domaćini preporučuju odlazak do retkog prirodnog fenomena vulkanskog porekla zvanog Borački krš na čijem se vrhu nalaze ostaci starog srednjevekovnog grada Borač iz doba Despota Stefana Lazarevića. Aktuelnu ponudu za Hotel Ravni gaj pogledajte ovde.

Bilo bi vrlo neobično da opišemo kuda sa porodicom za Sretenje a da zaobiđemo jedno od najpoznatijih turističkih mesta u Srbiji.

Palisad Zlatibor

Iz godine u godinu Hotel Palisad vraća sjaj i ponovo predstavlja jednu od najboljih turističkih  ponuda za porodice i to ne samo po smeštaju i usluzi već i po sadržajima i vrlo lepo osmišljenim programima. Pored animacije za decu, besplatne školice skijanja i razliitih programa ovde misle i na roditelje te uz redovan paket daju popuste na relax pakete, besplatno korišćenje teretane i sl.
PalisadO Zlatiboru i i interesantnim mestima nećemo mnogo pisati ali ako ste zainteresovani ovde možete pogledati naše viđenje ovog mesta i svega onoga što smo obišli . Mi smo u Palisadu proveli Božić pre dve godine i bili smo oduševljeni različitim sadržajima koji su pripremljeni za porodice. Ako ste zainteresovani za program koji je Palisad pripremio za Sretenje onda sve pogledajte ovde.

Za kraj smo spremili poslasticu i pomalo nepoznat kraj, osim za one koji tamo žive ili su ga posetili iz nekog drugog razloga.

Nišavska dolina u Pirotu

Jeste li ikada bili u Pirotu? Ako niste onda morate da obiđete grad koji se u VI veku pominje kao Tures. Mi vam za ovaj put preporučujemo kao bazu Nišavsku dolinu kao vrlo autentičo mesto sa autentičnom hranom i specifičnim ambijentom.

Nišavska dolina

Kada obiđete ovo mesto, shvatićete koliko ne  poznajete Srbiju i šta sve u okolini ima da se vidi, te će vam biti jasno da su tri dana vrlo malo. U Pirotu se nalazi muzej Ponišavlja gde su snimani filmovi Zona Zamfirova i Ivkova slava. Na svega par kilometara je Stara planina gde imate Piljske vodopade, vodopade Čingulja, Tupavica, Bigar, Zavojsko jezero. Takođe možete posetiti autentične radionice za tkanje čuvenih pirotskih ćilima, proizvodnju pirotskog sira i peglane kobasice, različite zanatske radionice…mogli bi smo ovako do sutra. Aktuelnu ponudu za ovo mesto pogledajte ovde.

Nadamo se da smo vam pomogli sa pitanjem: “ Kuda za Sretenje sa porodicom?“ a ako vam se baš ništa od ovoga ne sviđa pogledajte više na našem sajtu ili nam pišite i mi ćemo vrlo radi da istražimo mesta za vas.

 

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!