Bogut

Lokacija: Bogutovac, Srbija

Bogut se nalazi u centralnoj Srbiji, na kapiji Doline jorgovana, u selu Bogutovac, na oko tri sata vožnje automobilom od Beograda i na dvadesetom kilometaru od grada Kraljeva u pravcu Raške i Novog Pazara.

U okviru starog domaćinstva Filipović izgrađene su 3 nove brvnare apartmanskog tipa koje zajedno sa starom kućom preuređenom za smeštaj gostiju, salom za ručavanje, mini-farmom, voćnjakom i baštom čini Etno selo Bogut.
Moderno opremljene brvnare, ukupnog kapaciteta do 12 osoba sa 9 ležajeva (3 apartmana i jedna soba sa francuskim ležajem) pružaju udobnost i komfor za miran odmor na selu sa porodicom ili prijateljima, daleko od urbanih centara. Svaka smeštajna jedinica ima privatno kupatilo sa tuš kabinom, mini-kuhinju i terasu. Neposredno pored brvnara se nalazi prostran parking za goste.

Lokalni specijaliteti po tradicionalnoj recepturi služe se u sali za ručavanje kapaciteta do 40 mesta u zatvorenom delu i do 20 mesta na terasi.

Moguće je organizovati manje proslave i zabave ili svečani ručak. Na meniju su nacionalna jela poput sarme, kupusa, pasulja, gulaša, kao i pečenje i jela sa roštilja, zatim domaće supe i čorbe, domaći sok, slatko i med, gibanica, proja, kačamak, suhomesnati proizvodi, sezonske salate iz bašte i zimnica, kravlji sir i čuveni kraljevački kajmak. Postoji mogućnost samostalne pripreme hrane.
Domaćinstvo izlazi na reku Lopatnicu čiji žubor slušate iz naših soba i apartmana. Zahvaljujući divljim virovima i uređenim bazenima, selo Bogutovac je postalo prepoznatljiv kupališni raj u letnjem periodu.
Bogut se nalazi na nadmorskoj visini od oko 500 m a pogled sa terasa seže na šumovitu planinu Troglav (1177 mnv), koja ima obeležene staze za pešačenje ali i lovište gde u organizaciji lokalnog lovačkog društva možete biti gost u lovu na srnu ili divlju svinju.

Šume su bogate gljivama i divljim plodovima prirode pa nije slučajno što se već godinama upravo ovde organizuje kraljevačka “Pečurkijada“.

Blizu su manastir Žiča (20 km) i manastir Studenica (43 km) a samo 8 km udaljena je tvrđava Maglič, jedna od bolje očuvanih srednjevekovnih tvrđava kod nas. Jednodnevni izlet vas može odvesti do manastira moravske škole, Kalenića, Ljubostinje i Lazarice u Kruševcu ili uz reku Ibar prema manastirima Gradac, Stara i Nova Pavlica, Petrova crkva, Đurđevi Stupovi i Sopoćani.
U neposrednom okruženju se nalazi veliki broj banja a najbliže su Bogutovačka (neuro banja) i manje poznata banja Lopatnica, čije se vode koriste za bolesti perifernog i centralnog nervnog sistema. Najposećenija banja u Srbiji, Vrnjačka Banja, se nalazi na 45 km od etno sela a vredne posete su i Mataruška i Jošanička Banja.

Otvoreni su tokom cele godine , nude i zimski odmor u okrilju seoske zimske idile, šetnje zatrpanim stazama ili sankanje sa decom posle čega vas očekuje bogata trpeza.

Cene: 10 eura noćenje, 12 eura noćenje sa doručkom, 15 eura polupansion, 18 eura pun pansion.

Cene su izražene po osobi, boravišna taksa i osiguranje su uračunati u cenu.

Deca do 3 godine besplatno, od 3 do 12 godina plaćaju  50% od cene.

Dobrodošli u dom porodice Filipović.

Broj telefona 060 0426 002

Molimo vas da se prilikom kontakta pozovete na sajt www.odmorsadecom.com

ENGLISH
Countryside household with a mini-farm, dining room and old style wooden cottages gives you opportunity to relax, taste and enjoy typical Serbian countryside landscape and atmosphere. Welcome to Ethno village Bogut.

Pošaljite upit ovde

Obroci
Upit će biti poslat direktno smeštajnom objektu.

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!