Konak Mišić

Lokacija: Tršić, Srbija

Konak Mišić je skriven na putu ka kući Vuka Karadžića i nalazi se u hladu lipove šume.

Od smeštaja i prostorija, kod Mišića imate na raspolaganju:
 • Vajat
 • Apartman u kući
 • Sobe u kući
 • Sobu u kačari
kao i kuhinju i malu kafanu koja je uređena u stilu ovoga kraja.
Konak Mišić se nalazi u velikom dvorištu u kome smo mi zatekli male kuce kako radosno vrte repićima i goste koji uživaju u kafi i rakiji za stolom ispod drveta u hladu.

Dok smo, ushićeni što smo pronašli ovako lepo mesto, razgledali okolinu, nameštaj i upijali ambijent, u dvorište je ulazio kombi sa gostima iz Italije koji, kao i ostali strani gosti, vrlo često posećuju Mišiće. 

Na par stotina metara je, slobodno možemo reći, turistički kompleks Tršić, koji je vrlo lepo ugrađen u ambijent i ne kvari prirodu i okolinu. Nedaleko od Mišića je muzej na otvorenom, eko kamp, etno selo, kuća Vuka Karadžića a kada posetite ovo mesto morate posetiti i Manastir Tronošu, obalu Drine, banju Koviljaču i planinu Gučevo.
Pored konaka vodi staza do guste šume u kojoj domaćini organizuju, šetnje, vožnje bicikala a sakupljanje šumskih plodova će klincima biti prava mala atrakcija.

Mi smo šetajući ovom stazom kroz šumu, naišli na žbunove divljih trnjina i sladili se njima pazeći da se ne umažemo po garderobi, kad već jesmo po licu.

Konak Mišić takođe, svojim gostima, nudi i domaću hranu kojom je ovaj kraj bogat, a verujte nam na reč, sve je domaće i vrhunskog ukusa.
Kod Mišića morate probati domaći sir, rakiju, prebranac, slatko od šumskog voća  a možete zaviriti i u majka Ljubinu kuhinju i razmeniti iskustva, uzeti recepte i kupiti domaće proizvode. Ako želite sa klincima da naučite da kuvate ove poslastice Mišići će vam organizovati redionice za pripremu hrane, zimnice, džema, slatkog, sokova, rakije i to tako da svoj proizvod ponesete sa sobom.

Ako ste baš zapeli, možete se oprobati i u poslovima u bašti. Posetite Mišiće i Tršić, mnogo je lepo i sigurni smo da ćete uživati

Pošaljite upit ovde

Obroci
Upit će biti poslat direktno smeštajnom objektu.

1 komentar na “Konak Mišić”

 1. Đorđe kaže:

  Za porodce sa malom decom idealno mesto da sa vašim dragim prijateljima provedete mirno i kvalitetno vreme, dok će vaša deca biti prezadovoljna bezbrižnom igrom po velikom imanju. Možete napraviti i pešačke ture u kraju, i naravno sve prateće turističke atrakcije Tršića.

  Kod Mišića je sve rešeno i sve natenane pa niočemu nemate da razmišljate.

  Pravi odmor!

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!