Lugarnica – 1.900 dinara prenoćište sa doručkom

Lokacija: Mala Remeta, Srbija

Lugarnica se nalazi na Fruškoj gori u mestu Mala Remeta na samo 75Km od Beograda i 25 Km od Novog Sada.

DECA DO 12 GODINA starosti GRATIS

         OD 21.12.2018  DO 30.12.2018 I OD 03.01.2018. PA NADALJE

PRENOĆIŠTE SA DORUČKOM 1.900 DINARA ZA ODRASLU OSOBU

7 NOĆI PLAĆENO,  OSMA NOĆ GRATIS ZA CELU PORODICU

Porodica može uživati u šetnji, mini ergeli konja, obilasku vinarija i manastira kao i u termalnim vodama banje Vrdnik koja je udaljena svega 6 kilometara.

Restoran “Lugarnica” Mala Remeta, je obejkat sa prenoćištem, smešten na južnim padinama Fruške gore, sa najviše sunčanih dana u godini. Sa ovog mesta pruža se pogled na ravničarski deo Srema, a tokom vedrih dana možede uživati i u pogledu na Cer, Gučevo, Avalu i Avalski toranj, pa i Majevicu u Republici Srpskoj.
Zbog povoljne ruže vetrova, Mala Remeta se smatra mestom pogodnim za ublažavanje tegoba sa štitnom žlezdom, kardiovaskularne i disajne tegobe. Osim toga, “Lugarnica” se nalazi u neposrednoj blizini Manastira Mala Remeta, a ceo ambijent odiše mirom koji leči i dušu i telo. “Lugarnica” Mala Remeta je od Novog Sada udaljena 27 km, od Beograda 73 km, od Rume 11 km, Sremske Mitrovice 15 km. Nalaze se na teritoriji Iriške opštine. Od Banje “Termal” Vrdnik udaljeni su svega 6 kilometara, gde takođe možete upotpuniti svoj miran fruškogorski odmor(bazeni, izletišta, banjsko lečenje…)
Osim standardnog menija, specijalitet kuce je divljač- špikovani srneći but, kobasice od divljači i paprikaš (koji će, ukoliko vam se mnogo dopadne, vam spakovati i za poneti  – to najbolje znaju naši stalni gosti). Tu su, naravno i sva tradicionalna sremska jela sa roštilja i domaći proizvodi, po kojima su poznati.

Poseduju 11 apartmana(soba – kupatilo) sa 35 ležajeva, s obzirom na to da su skoro proširili kapacitete sa dodatnih 20 ležajeva.

Mala Remeta je iriško seoce sa nešto više od stotinu stanovnika, gde vam je zagarantovan mir. U okolini možete nabaviti domaće sireve i ostale proizvode.  U neposrednoj blizini je poznato izletište Široke ledine, a na par kilometara se nalazi jezero Beli kamen. Manastir Jazak i čuveni izvor vode udaljen je 4 kilometra, a Banja “Termal” Vrdnik 6 kilometara, kao i manastir Ravanica, gde se čuva deo moštiju Svetog kneza Lazara Hrebeljanovića.
Okruženi su šumom Nacionalnog parka Fruška gora i čitava okolina pokrivena je dobro obeleženim planinarskim stazama, kojima možete šetati tokom cele godine, bez obzira na vremenske prilike.
U kompleksu možete koristiti vaučere Ministarstva trgovine, turizma i telkomunikacija u iznosu od 5.000 dinara, i tako po znatno nižim cenama uživati u odmoru na Fruškoj gori.

U jednom od pomenutih  jezera u okolini plivaju one male ribice što grickaju noge (stručno rečeno Fish spa) za koji se u velikim gradovima plaća tretman po minutu a ovde ribice rade potpuno besplatno, celo telo, ne samo noge.

Ono što je najveća vrednost ovog mesta su ljudi! Sremci koje možete sresti u Lugarnici su otvoreni, srdačni, neposredni i vrlo preduzimljivi što smo imali prilike lično da se uverimo.
Dok smo sedeli sa vlasnicom Ljiljom, na vrata Kačare su ušla 4 mladića koja su se vrlo srdačno pozdravila sa njom . Kasnije su nam objasnili da su oni samo gosti, koji su pre 3 godine, baš u Lugarnici dočekali novogodišnju noć i od tada redovno navraćaju na ovo mesto kad god mogu da se okrepe i provedu malo vremena.
Hrana je domaća, lokalna i vrhunska a poznati su po jelima od divljači i domaćem vinu. Mi smo ručali roštilj, sezonsku salatu i gulaš od srnetine i sve je bilo vrlo, vrlo, vrlo ukusno. Koliko ljudi u Lugarnici imaju samopouzdanja govori i činjenica da je svaom gostu dozvoljen pristup u kuhinju (naravno uz pratnju nekoga od domaćina).
 Vrlo rado će gostima organizovati posetu vinarijama kao i vožnju vozićem kroz nepregledne voćnjake. Porodice ovde mogu uživati u šetnjama po stazama,vožnji fijakerom, u dečijem igralištu u dvorištu… a u dnu imanja se nalazi i štala sa konjima koje je moguće jahati, hraniti i maziti.

Mi smo ih posetili sa kucom i bili smo dobro došli, tako da u Lugarnicu možete slobodno povesti kućnog ljubimca.

Broj telefona 064 1402334 Ljilja

Molimo vas da se prilikom kontakta pozovete na sajt www.odmorsadecom.com

Pošaljite upit ovde

Obroci
Upit će biti poslat direktno smeštajnom objektu.

2 komentara na “Lugarnica – 1.900 dinara prenoćište sa doručkom”

  1. Sanja kaže:

    Prelepo mesto,divni domacini,specijalitete od divljaci morate probati.Vraticemo se sigurno ponovo kad bude lepse vreme jer je onda pravi raj na zemlji.

  2. Mala kaže:

    Divan krajolik, dosta sadrzaja hrana vise nego odlicna. Domacini kao i zaposleni uvek na usluzi roditeljima. Dosta sume, zivotinja i bezbrizno za sve uzraste. Sobe prostrane udobne. Vinski podrum iskljucivo za odrasle igra bez granice za izdrzljive uz dobro vino i divljac po kojem su i poznati.

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!