Nauka na zabavan način

Lokacija: Svilajnac, Srbija

Kako to može, nauka na zabavan način? Doživite čaroliju u Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu!

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu je jedno čarobno mesto gde ćete i tokom zimskih meseci uživati u toplom, savremenom i komfornom muzejskom prostoru, u čijem se centralnom delu nalazi najatraktivnija izložba replika skeleta dinosaurusa u prirodnoj veličini.

Verujte – doživećete nauku na jedan inovativan i zabavan način kao nigde i nikada!

Ove zime, osim velikog izložbenog prostora i dinosaurusa pod snegom, najmlađe očekuje vesela igraonica gde mogu učestvovati u zimskim radionicama, koje vodi vaspitačica. Dok se deca igraju roditelji mogu da predahnu u  novoopremljenom  kafiću, u kom se može servirati lagani doručak, ceđeni sokovi, krofne, domaći keks, kafe… a u restoranu, u parku, koji radi i tokom zime, mogu izabrati nešto iz bogate ponude ručkova. Na raspolaganju su vam i stručni časopisi, TV sa naučnim programom…

Koje izložbe možete videti u Prirodnjačkom centru?


-Sve o postanku sveta do nastanka čoveka saznaćete kad uđete u ’’Geološki vremeplov’’,
– Replike skeleta sedam dinosaurusa, u prirodnoj veličini, oduševiće vas svojom originalnošću i autentičnošću,
– Sa najpoznatijim mineralima i stenama upoznaćete se na izložbi ’’Svet stena i minerala’’,
– Kroz izložbu „Biodiverzitet Srbije“ predstaviće vam se preparirane divlje životinje Srbije,

Jedna porodica je posetila ovo mesto, pročitajte opis.

-Na atraktivnoj izložbi originalnih eksponata iz naselja starosti oko 10.000 godina iskopanog na lokalitetu Djerdap, videćete skelete jednog od najstarijih stanovnika Lepenskog vira, ostatke ulovljenih životinja, ostatke skeleta pasa i vukova, kao i dve neolitske figurine – žene sa bebom i gravidne žene pronađene na lokalitetu Vinča kod Beograda.
-Na spratu vas još čeka replika skeleta najvećeg mamuta pronađenog na našim prostorima („Mamut Kika“), koji je izumreo pre oko 10.000 godina koji se centru nalazi u “ležećem položaju”, baš onako kako je i pronađen u glinokopu fabrike “Toza Marković” u Kikindi, na dubini od 21 metar,
izložba koja objašnjava geološki profil naše zemlje…..

Kad izađete u park…pomislićete da ste se vratili u doba Jure…

…20 dinosaurusa u prirodnoj veličini i položajima koji dočaravaju kako je izgledao njihov život..ostaviće vas bez daha. U sred parka izdiže se Vuklan od 10 metara….i u ovu repliku vulkana možete da uđete i saznate sve što vas zanima o vulkanima!
Iz suvenirnice ponesite poklončić… izbor je veliki: minerali, ogrlice i narukvice od poludragog kamena, knjige, dino igračke, rukotvorine…Pođite sa prijateljima i njihovom decom, napravite grupu od miniimum desetoro..i samo za vas u  bioskopskoj Sali će biti pušten neki od dokumentarnih ili crtanih filmova (po izboru), potpuno besplatno!
Cena karata (Nauka na zabavan način):
Grupne posete (više od 20): 250 dinara po osobi
Odrasli:  500 dinara
Deca 3-12 godina:  350 dinara
Deca do 3 godine ne plaćaju ulaz! Kupovina karata se obavlja u biletarnici Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu. Obezbeđen je  parking za sve posetioce Prirodnjačkog centra (20din/sat). Radno vreme je svakog dana od 10 do 17 časova.
*S obzirom na to da je za obilazak celog centra potrebno minimum sat i po, molimo vas da svoj ulazak u centar planirate najkasnije 90 minuta pre zatvaranja.
Za sve informacije, rezervaciju karata i pitanja možete da nas kontaktirate na biletarnicu Prirodnjačkog centra u terminu od 10 do 18 časova svakog dana a broj telefona je 064/891-29-32.

(organizator Jelena Dimitrijević), putem E-mail-a: info@prirodnjackicentar.rs

Molimo vas da se prilikom rezervacije pozovete na sajt www.odmorsadecom.com – Nauka na zabavan način

Pošaljite upit ovde

Upit će biti poslat direktno smeštajnom objektu.

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!