Seoska kuća

Lokacija: Balta Berilovac, Srbija

Seoska kuća smeštena je na Staroj planini ispod Babinog zuba u romantičnom selu Balta Berilovac. Kuća je uređena u etno-stilu za odmor tokom cele godine.

Površine je oko 60 kvm i sastoji se od savremeno opremljene kuhinje, trpezarije i dnevnog boravka ( u kome takođe ima dva ležaja), dve zasebne dvokrevetne spavaće sobe i moderno opremljenog kupatila. Ukupan broj kreveta : 6
Ispred kuće je trem sa terasom za letnje uživanje. Objekat je nov, star svega par godina, veoma ukusno sređen, u etno stilu. Potpuno je opremljen za udoban i kvalitetan odmor tokom cele godine. Gosti mogu iznajmiti celu kuću na bazi noćenja, noćenja sa doručkom, polupansiona ili punog pansiona. Hrana je, kakva bi bila, već domaća, organska…ajvar, džem, pečurke, peglana pirotske kobasica, čajevi, med… a od aktivnosti vam je na raspolaganju poseta gradu pirotu, biciklizam, šetnje, branje lekovitog bilja, zimi skijanje… šta god vam je mašti na volju u skladu sa mogućnostima.
Selo je, prema jednoj od legendi, dobilo naziv od stare slovenske reči „Balta“ – što znači jezero. Zvalo se i Berilovci, po mestu gde su se okupljali lovci – sabirali, a koje su kasnije napustili – batalili.

Nedaleko od sela Balta Berilovac se nalaze vodopadi Bobuk i Bigar a prema pričama i legandama u ovom selu se nalazi kamen u obliku sedla Marka Kraljevića.

Stara planina je tek od pre par godina postala turističko mesto, izdragnjom ski centra. Potpuno neotkrivena krije neverovatne prizore i predele.

Seoska kuća može biti vaša polazna tačka u avanturu na Staroj Planini.

Pošaljite upit ovde

Obroci
Upit će biti poslat direktno smeštajnom objektu.

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!