Turističko naselje Ras

Lokacija: Novi Pazar, Srbija

Turističko naselje Ras je smešteno u dolini reke Raške, na Pazarištu, spomeničkom području gde su i danas vidljivi ostaci Starog Rasa a izgrađeno u etno stilu i svojim izgledom i ambijentom je pravi raj za posetioce.

Smešten u živopisnom ambijentu ušća Sebečevske reke u Rašku, na 9km od Novog Pazara, prema Tutinu, kompleks se nalazi u spomenučkom području  gde su i danas vidljivi ostaci Starog Rasa (Gradina, Trgovište, manastir Sopoćani…). Na samo 15minuta vožnje od centra Novog Pazara u kompleksu možete pronaći mir, prijatno okruženje sa puno zelenila i čistim vazduhom. Restoran u sklopu turističko naselje Ras, nudi veliki izbor domaćih, tradicionalnih specijaliteta ali i raskoš inostrane kuhinje.
Gradina na Pazarištu je jedan od lokaliteta koji čine Stari Ras i nalazi se na 11km od Novog Pazara u blizini manastira Sopoćani. Utvrđenje je smešteno na vrhu planinskog grebena i ima oblik nepravilnog četvorougla dužine 180m, a šitine od 20 do 60m.

Zahvaljujući turističkom naselju Ras probijen je put do gradine, tako da se sada može doći uređenom stazom koja počinje od naselja u dužini od 950m. 

U unutrašnjosti utvrđenja se nalazio dvorac koji je bio naslonjen na najveću kulu a u grad se ulazilo kroz dve kapije sa zapadne i južne strane. Ovakav izgled utvrđenja je najverovatnije dobilo oko 1149.godine a od 1979.godine gradina se nalazi na UNESKO-voj listi svetske baštine.
Turističko naselje Ras raspolaže sa različitim tipovima smeštajnih jedinica, od jednokrevetnih do trokrevetnih soba kao i apartmanima. Sve sobe su moderno uređene i opremljene, klimatizovane a svim gostima je na raspolaganju obezbeđen parking.

Za decu je turističko naselje Rad spremilo otvoreno i prostrano dečije igralište u kome će sigurno uživati.

Broj telefona 020 361 578
                            063 361 578

Prilikom kontakta molimo vas da se pozovete na sajt www.odmorsadecom.com

 

Pošaljite upit ovde

Obroci
Upit će biti poslat direktno smeštajnom objektu.

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!