Zornića kuća

Lokacija: Baćevac, Srbija

Mir i tišina, atmosfera sela, neposrednost domaćina učiniće da Vaš boravak u kompleksu Zornića kuća bude nesvakidašanji, nezaboravan i da se sa zadovoljstvom ponovo vraćate.

Zornića kuća se nalazi u selu Baćevac na ~30 kilometara od Beograda.
U samom kompleksu možete pronaći izložene predmete koji se danas mogu retko videti. Priča o njima i njihovoj upotrebi u prošlosti pomoćiće vam da bolje upoznate način života u starom Srpskom domaćinstvu. Neposrednost i ljubaznost domaćina i osoblja kao i celokupan ambijent učiniće Vaš boravak nesvakidašnjim. Ideja kuće Zornića je da se osećate kao da ste došli kod rođaka a domaćini će se potruditi da to stvarno tako i bude.
Od pratećih sadržaja u domaćinstvu izdvajamo suvenirnicu, prodavnicu zdrave hrane, mali vinski podrum degustativnog i prodajnog karaktera. Pored toga domaćinstvo poseduje veliku etno zbirku na otvorenom, kao i niz livada, pašnjaka, novozasađenih vinograda od hiljadu čokota loze, voćnjak, dvestagodišnja stabla cera i hrasta, štalu za ovce, štale za konje, stare pekare, sačare, kao i sam restoran koji je restuirana stara kuća starija od veka.
Za najmlađe, Zornića kuća nudi možda i ponajviše.

Igraonica u šumi neposredno pored stolova odakle ih posmatrate, samo je mali deo namenjen deci.

U stvari cela šuma iza restorana je prilagodjena njima. Pored pomenute igraonice tu je i pesak, ljuljaške i klackalice, veliki broj kaveza sa domaćim i životinjama iz prirode. Deca na jednom mestu mogu da vide koke, fazane, patke, labudove, kozice, ovce, srne, magariće i konjiće, kao i maskotu imanja Bernadinku Šapicu. U kući Zornića deca mogu da upišu i školu jahanja, kao i da maze i jašu ponića. Samo imanje je prostrano i u svakom pogledu prilagodjeno kako odraslima tako i deci. Pored životinjskog sveta deca se mogu susresti i sa obiljem cveća, drveća, mladih kao i veoma starih hrastova i cerova. Na kraju druženja iz suvenirnice možete poneti teglicu meda ili džema spremanih u kući Zornića po starim receptima.

Posetili smo ovo mesto, pročitajte naše utiske ovde.

Rezervacije su neophodne.

Broj telefona 069 254 0 654  Dragan

Molimo vas da se prilikom kontakta pozovete na sajt www.odmorsadecom.com

Pošaljite upit ovde

Obroci
Upit će biti poslat direktno smeštajnom objektu.

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!