Prvi rođendan za skituljka

Prvi rođendan je velika stvar, pročitajte kako je to mama Milana organizovala za svog skituljka.

Došao je i taj dan…rodila se Ona. Malo je reći šta se sve “promenilo”..mi, oni, svi, sve… svaki trenutak za pamćenje, svaki momenat uspomena. Želimo da sve upamtimo i da joj pričamo o tome sve dok i sama ne dođe do tog saznanja – imati svoje dete.

I posle dana, nedelja, meseci, naša princeza puni svoju prvu godinu! Kakav jubilej! Možemo ga obeležiti na million načina, i svaki je najlepši dokle god je Ona okružena ljubavlju, lepim željama i ljudima koji joj žele sve najlepše od srca.

I evo kako smo mi to zamislili i izveli.

Prvo rodjendan za skituljka

Našem skituljku od rođenja putovanja nisu bila strana, drugi gradovi, obale mora, pesak, slana voda, novo pakovanje, novi ukusi, sve to “stojećki” i sa oduševljenjem je prihvatila. I tako je postala naš saputnik, naš moreplovac, naš kapetan.

Najlogičnije je bilo da u tom duhu i obeležimo naš jubilej tako da smo zamolili naše najbliže da isplove tok dana sa našim malim kapetanom i požele nam dobro more i puna jedra na njenom putu odrastanja. I svi smo zajedno isplovili i posvetili taj dan maštanju da od običnog restorana možemo da napravimo brod i da na palubi glumimo da smo svi opet deca.

I tako jedne večeri kad je beba zaspala moj muz i ja smo seli i poceli da pišemo scenario. Zamolili smo prijatelje da nam pomognu i na pozivnicama stavili mornarski dress code, odnosno plavo bele boje. U restoranu su se oduševili idejom, svi konobari su nosili kapetanske kape i dočekivali putnike, a po scenariju, muzika je vodila priču.

“Dragi gosti, naš kapetan Anastasija želi da vam poželi dobrodošlicu na kruz Safonov! Pustolovina počinje!”

Prvi rodjendan za skituljka

Ideja je bila da svi zajedno nadomestimo to što naša slavljenica još uvek nema svoje goste i drugare u velikom broju, tako da su “odrasli” morali da preuzmu tu važnu ulogu i kolektivno podetinje! Onda smo od gomile igračaka koje ionako imamo po kući, napravili igrice za odrasle i decu te ih doneli u restoran. Tu je bilo bazena za bebe na naduvavanje sa lopticama, dve velike lukte koje smo oblačili u bodiće i menjali im pelene, bočice za balone od sapunice kojima se igramo.

Drugari su nam pomogli da odštampamo papiriće nalik na novčanice, ali sa bebinim likom da bismo motivisali sve goste da se igraju i zaintrigirali ih.

Svaki gost je na ulazu dobio novčanicu sa njenim likom i takav novac je  mogao da “zaradi” igrajući se sa nama. Igrica je bilo nekoliko, i na kraju naše plovidbe, održana je aukcija, gde je novac igrao ključnu ulogu u kupovini misterioznih paketa.

Za “aukciju” smo ukrasili jedan kuhinjski čekić i poneli kuhinjsku dasku za sečenje sa kojima smo glumili pravu licitaciju i delili poklončiće za goste koji su “zaradili” najviše para.

Gosti ulaze, muzika svira, dočekuje ih švedski sto sa velikim brodskim jarbolom I bezbroj morskih motiva kao deo našeg broda. Konobari kao posada, sa mornarskim kapama dočekuju.

Prvi rodjendan za skituljka

Počinje prva igra! Dobijamo pobednike, koji su već u zasluženoj prednosti i zarađuju!

Naša slavljenica uživa u osmesima, opštem veselju, prijatnoj muzici i pre svega AKCIJI!

Počinje druga igra, biramo mladog ili budućeg tatu koji naduva najviše balona od sapunice – ozbiljna igra, igrači zauzimaju pozicije, spremaju strategije, dečica ih bodre, navijaju! Baloni lete, jurimo ih svi, pokušavamo da zasmejemo i ometemo ozbiljne igrače kod kojih se momentalno probudio takmičarski duh!

Treća igra – mlade / buduće tate imaju izazov da presvuku dve lutke te obuku bodić i pelenu – zvuči jako jednostavno, ali…lutke završavaju sa obrnutim bodićima i pelenama koje vire, lete po vazduhu…

Prvi rodjendan za skituljka

Završavamo sa štafetom, ubacujemo loptice u naduvani bazen za bebe! Svi trče kao ludi po sali gore dole, u žaru borbe uz spoticanje, slučajno ili namerno dolaze do pobede!

A onda i aukcija! Izlazi pravi aukcionar u crnom sa leptir masnom! Čekić neću ni da komentarišem odakle je uzela – sve za unukinu sreću 😉 Mali znaci pažnje uz ozbiljnu strategiju investiranja se biraju, svi zadovoljni očekuju tortu.

Prvi rodjendan za skituljka

Za ovu organizaciju trebalo nam je dve nedelje, ali smo svi zajedno bili uključeni, davali ideje i učestvovali u realizaciji. Toliko nam je bilo zabavno pripremanje same proslave da nam je taj dan i sama zabava došla samo kao šlag na tortu! A Ona – iz ruke u ruku nasmejana, šeta kroz loptice i balone, hrpu nasmejanih ljudi u dobrom raspoloženju. Kao da razume da smo svi tu baš zbog nje ponosno korača nestabilnim korakom. Dolazi torta – kapetan, skoro da je veći od nje! Duvamo svećice i sumiramo slatke utiske.

Jedan dan, jedna godina, a mnogo uspomena. Tako i ovaj tekst – sumira uspomene na vesele trenutke a mi i dalje plovimo. Dalje u nove pustolovine.

Mama Milana.

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!