Adrenalinski dečiji rođendan

Sine, kako bi voleo da proslavimo 12. Rođendan?” pitasmo ga supruga i ja.

A on će:” Ne znam, bio sam kod drugarice na kuglanju I bilo je baš dobro!” Mi ćemo na to:”Kuglanje…ok!
A on:”Da kuglanje, ali moji drugari I ja, sami bez rodbine, rodbina u stanu subota a drugari I ja nedelja!
Supruga i ja razmenimo onaj pogled:”OK raste, zna šta hoće!” i nedelju dana pre samog rođendana krenemo u organizaciju.Torta, ko dolazi, pozivnice, klopa, piće… i na kraju hajde da rezervišemo I kuglanu u nedelju za drugare i slavljenika. Sedamo za internet I počinjemo sa pretragama. Par kuglana u gradu se zatvorilo, ok ima ih još!
Halo, dobar dan, mi bi smo želeli da rezervišemo 2-3 trake za nedelju od 18 ili 18:30, dva sata..aha… hm…a subota isti termin ili neki termin pred veče… a ha… dobro, hvala, prijatno!
“Dobar dan, slavimo rođendan I hteli bi smo da rezervišemo za nedelju dve do tri trake u terminu od 18-19:30… dobro… a subota predveče…aha..dobro…ništa, hvala!”
“Halo, dobar dan… dobro ništa!”… Od svih ponuđenih kuglana sve su zauzete… KAO DA CEO GRAD IDE DA KUGLA!!!! Šta ćemo sad da radimo? Setih se poznanika sa kojim sam sarađivao po pitanju adrenalinskih timskih igara i nađoh broj.
Halo, ćiao kako je… slavim sinu rođendan u nedelju pa sam pomislio da bi mogli za njegovu ekipu da organizujemo streličastvo ili laser tag kako bi klinci probali nešto novo…12. rođendan… zezaš.. da nije to malo ekstremno…STVARNO… zezaš…SA 9 GODINA… koja je cena…KAD BI MOGAO DA DOĐEM DA POGLEDAM PROSTOR?

Adrenalinski deciji rodjendan teren

Došla je i nedelja, zvono na vratima:”Ovo je za tebeeeee!” zovemo slavljenika da otvori vrata i dočeka svoje goste dok mi organizujemo hranu i piće sa drugare i drugarice.

Po glavi nam se motaju misli:”Kako će ispasti ovaj rođendan sa izborom aktivnosti koji smo napravili… kako će reagovati drugarice i drugari?…šta ako se neko uplaši i neće da učestvuje?

Ništa, idemo do kraja:”Deco, dobro veče, u stanu ćemo ostati oko 60 minuta, vi uživajte u pizi i sokićima pa onda krećemo!” Klinci su super, čuje se smeh i žamor iz sobe, muzika, vriska…prolazi 60 minuta kao tren.
Svi se potrpavamo u automobil i odlazimo…prilazak mestu u zimsko veče podseća na mračnu video igricu. Prizor koji se vidi kroz šofer šajbnu je pomalo jeziv, stubovi velike hale, prizemlje i prvi sprat potpuno pusti. Nema zidova samo “kostur” hale a vetar nosi sneg po betonskom podu…

Supruga me posmatra pogledom:”GDE SI NAS OVO DOVEO?!!!!?!?!?!?!?!?

Svi se penjemo betonskim stepeništem do prostorije u kojoj vise posteri Bate Živojinovića iz filma “Valter brani Sarajevo”, vojni šlemovi, uniforme, viziri, na zidu je okačen ručni bacač “Zolja” prilično interesantna atmosfera. Klinci gledaju jedni u druge pa u nas. Iza pulta, se pojavljuje instruktor i pita:”Dobro, skupili ste se, to je ekipa?
Mi ćemo:” Da, dva drugara se nisu pojavila ali nas ima šestoro, nije problem što mlađi sin ima 9 godina?
Nikakav problem, ako ste vi ekipa hajde da krenemo, SLUŠAJTE OVAMO prvo i osnovno pravilo u paintball-u je da se vizir nikada ne skida dok i poslednji igrač ne završi sa igrom… DA LI JE TO JASNO!” Klinci se zgledaju u čudu razjapljenih usta:”PAINTBALLLL, aaaaaaaaa
Mi im govorimo:” Ko ne želi da učestvuje ili se ne oseća bezbedno ili želi da pozove mamu i tatu da ih pita…koja god da je opcija…na kraju krajeva ko želi da proba može da proba gađanje u metu i nemora da učestuje u igri!
NEEEEEEEEEE, SVI HOĆEMOOOOOOO!

Adrenalinski deciji rodjendan

ADRENALINSKI DEČIJI ROĐENDAN JE PUN POGODAK

Instrukotor je deci održao obuku, o korišćenju opreme, pravilima igre i posebno obratio pažnju na bezbednost i pravila ponašanja u toku igre. Od garderobe su im obukli, kombinezone, pancire, vizire i rukavice te je svako dobio pušku. Sudija ih je odveo u prostoriju za igru koja je ispresecana zaklonima u obliku starih paleta i kamionskih guma… svetla su prigušena, baze su od mreža a u jednom ćošku blinka svetlo… atmosfera PRAVA. Pravila su jednostavna, ako te u bilo koji deo tela pogodi kuglica, pa čak i u pušku, podižeš ruku, govoriš “GOTOV” i ideš do baze koja je zaštićena mrežom. U bazi i isključivo tamo se može skinuti vizir sa glave. Klinci se dele u timove i igra kreće a supruga i ja ih, iz bezbednih baza posmatramo.

Adrenalisnki deciji rodjendan

Odjekuju i prvi pucnji, kuglice prašte na sve strane čuje se :”ENO GA TAMO…PUCAJ…SAKRIO SE IZA ONOG ZAKLONA LEVOOOO!!!!”

GOTOOOOV” javlja se prvi pogođeni i posle par minuta prva igra se završava pobedom crvenih.
Plavi, crveni, bum tup bam…Nakon 40 minuta igre mi ih pitamo:”Klinci idemo kući, malo postaje hladno?
“NEEEEEEEEEEEE, HAJDE SAMO JOŠ 2 PARTIJE… NIJE FEEEER, ONI IGRAJU IGRICE PA ZNAJU”

Devojčice su glasnije od dečaka a bogami i prilično borbene.

Adrenalinski deciji rodjendan paintball

Sve ukupno su proveli oko 60 minuta u igri a nama su rekli sa sjajem u očima da im je prošlo kao 10 minuta. Dok skidaju opremu, uzbuđeni prepričavaju događaje:”Jesi video kako sam te skinuo tamo iz one palete što si se sakrio… kako je bilo SUPEEERRRR, ej a kako sam se bacio na zemlju kada sam video da me vas dvojica nišanite…’el imam još farbe u kosi… ej mama ovo je adrenalinski dečiji rođendan?!!” Pakujemo se i odlazimo nazad u stan da pojedemo tortu i saberemo utiske sa ove avanturice o kojoj su oni pričali u kolima i u stanu pa i narednih dana u školi…! Sve fotografije su naravno osvanule i na facebook-u sa puno komičnih komentara.
Probajte, adrenalinski dečiji rođendan, MOŽDA VAM SE SVIDI, pa to postane adrenalinski događaj za sve uzraste kao što je slučaj kod nas a za razliku od hale, paintball u prirodi ješ mnogo bolji!

Adrenalinski dečiji rođendan ali bezbednost na prvom mestu.

Ljudi u ArenaNo1 paintball klubu, obraćaju posebnu pažnju na bezbednost. Svo vreme u toku igre, sa decom je bio sudija, čiji je zadatak da prati pravila ali na prvom mestu da osigura bezbednost kod igrača. Pošto se ovde ipak radi o ispaljivanju kuglica sa farbom, onda se u toku pauza proverava oprema, briše se od farbe, dopunjuju se puške i pregleda se sveukupno stanje. Mi se niti jednog momenta nismo osećali nebezbedno a klinci su, što se tiče bezbednosti bili maksimalno odgovorni i prilično zreli u ponašanju.
Ako i dalje imate sumnju, možete da odete i pogledate kako to izgleda uživo, PRILIČNO UZBUDLJIVO.

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!