Aquapark, Segedin, porodica

Elem, 3 dana za doček Nove godine, Segedin, nas troje: suprug, ja i ćerka (tada 12 godina).

Za put Beograd – Segedin, potrebno je 3-4 sata normalne vožnje, uključujući i zadržavanje na prelazu Horgoš. Pri prelasku granice sa Mađarskom, putokazi ka Segedinu su vrlo jasni, tako da do odredišta stižete bez problema. Mi smo u hotel stigli u popodnevnim časovima, uveče je bio doček, sa večerom naravno, gde je ponuđen interesantan izbor tradicionalnih Mađarskih jela, što je nama kao gurmanima bilo zaista odlično 🙂

segedin-aquapolis

Sutradan, 1.januara, kako prodavnice nisu radile, odlučili smo da dan provedemo u aqua parku. Na mnogim fotografijama se ne vidi, ali iza „prostorije“ sa bazenima i toboganima, postoji još jedna, do koje se se dolazi po principu „iz bazena u bazen“.
Interesantno je da temperatutra u bazenima varira, ali je jasno naznačeno koja temperatura vode je u kom bazenu, pa ko šta voli- hladnije ili toplije. Takođe, prolaskom kroz (da tako nazovem) plastičnu zavesu, možete preći i u bazene koji se nalaze napolju, gde je temperatura malo viša, i gde postoje hidromasažne slavine/tuševi, koji su jako prijatni.

Sama činjenica da se kupate napolju u januaru je zanimljiva sama po sebi, a iskustvo je vrlo prijatno. 

segedin-aquapolis

E sad, iako je naša ćerka tada imala 12 godina, videli smo dosta porodica sa mnogo mlađom decom; prostor je zaista veliki, tako da se ne može reći da je gužva, i da imate osećaj da jedno drugom sedate/plivate nad glavom 🙂 a oko bazena su ugodne ležaljke. Sami tobogani i sve što ćete naći unutar ovog aqua parka, je zanimljivo kako roditeljima tako i deci ( ja sam se npr. spušatala na svim toboganima i isprobala sve što je bilo na dostupno 😀 )
Treba reći da unutar samog objekta, kada se uđe, postoji i Spa & Welness deo koji je na desnoj strani dok je aqua park na levoj. Garderoba je vrlo velika i prostrana, sa ormarićima, koji se zaključavaju, i uz svaki blok ormarića, imate i fen za kosu, te ne morate da brinete da će se deca ( ili roditelji) prehladiti.

Nakon boravka na bazenima, posle nekih 3-4 sata, preporučujem popodnevnu dremku, jer topla voda u bazenima prijatno iscrpljuje; spavaćete svi kao bebe 😉

Pogledajte ponude hotela u Segedinu:

Hunguest Hotel Forras

Hotel Novotel

segedin-aquapark

E onda možete predveče da prošetate centrom Segedina, jer su uličice jako simpatične, lepo dekorisane i nekako romantične u ovom periodu. Kao predlog za veče, preporučujem „John Bull Pub“ koji svakako nije klasičan „Pub“, vrlo je zanimljivog interijera, ali možda ipak za decu 7+. Pored ovog, ima još par zanimljivih restorana, koje možete naći na Trip Advisor-u, ali za sve je uglavnom potrebna rezervacija unapred, pogotovo u vreme praznika, i to do određenog vremena (npr.do 16h za to isto veče).
Naredni dan, 2. januar smo delom proveli u aqua parku i u šetnji gradom.

Rado bih ilustrovala svoju priču, ali su nam telefoni bili u garderobi dok smo bili u aqua parku, te savetujem da mi verujete na reč 🙂

segedin-aquapark

Pri povratku kući, imam 2 preporuke:
1. na periferiji Segedina je tržni centar/veliki market „Auchan“, gde možete za pristojan novac uraditi nabavku, pošto vas kod kuće verovatno čeka prazan frižider
2. pauzu možete napraviti na Paliću, malo prošetate pored jezera, ručate (npr. „Kod Abrahama“) pa nastavite ka kući
Razmislite, možda ne morate da čekate Novu godinu, već možete vikend provesti u Segedinu, gde ni smeštaj ni ono što Segedin nudi, nisu skupi i mogu se uklopiti u neki normalan budžet porodice, a donećete lepe uspomene, uz osmeh, kao rezultat relaksiranosti, zabave i zajednički provedenog vremena sa decom.

Srećan put i lep provod želim!

Slađana Krstić

Pogledajte ponude hotela u Segedinu:

Hunguest Hotel Forras

Hotel Novotel

 

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!