Carska bara, Kaštel „Ečka“, grad Zrenjanin

Subota prosto mami roditelje sa decom na pokret. Kako bi vam pomogli prilikom izbora I dali ideje opisaćemo vam celodnevni izlet koji u sadržaju ima posetu “Carskoj bari”, dvorcu “Kaštel Ečka”, I gradu Zrenjaninu sa preporukama mesta za obilaske I opisima.

carska-bara

Carska Bara je prirodni rezervat prirode od svetskog značaja sa preko 150 vrsta ptica, među kojima se nalaze i prave retkosti evropske faune. Sa početkom proleća I do kraja leta su organizovane vožnje brodićem I upoznavanje sa bogatom florom I faunom ovog jedinstvenog predela u svetu. Više o terminima polaska broda, kako doći, položaja, udaljenosti I ostalim sadržajima možete pronaći na zvaničnom sajtu www.carskabara.rs

Poseta ovom mestu može posebno biti interesantnta deci osnovno-školskog uzrasta jer mogu uživo da vide I nauče o svim vrstama biljaka I životinja tipičnim za ovo mesto.

Priroda Carske Bare je toliko sačuvana da se mogu videti vidre koje su u Srbiji vrlo retke I poznate kao izbirljive što se tiče kvaliteta vode. Vožnja brodom I ceo izlet traje ukupno oko 4h.

etno-selo-tiganjica

Posle izleta na carskoj bari možete navratiti na jedno od obližnjih autentičnih mesta za ovaj deo Srbije. Za riblje specijalitete preporučujemo Hotel “Sibilawww.hotelsibila.com a na divljač I specijalitete vojvođanske kuhinje restoran “Trofej” koji se nalazi na putu Beograd-Zrenjanin I može posebno biti interesantan deci zbog igrališta, etno sela “Tiganjica”, malog zoološkog vrta I mogućnosti da vide, maze I hrane životinje poput, ponija, pataka, srna I sl.www.restorantrofej.com

Kao posebno mesto kulture I istorije Banata preporučujemo da navratite u dvorac “Kaštel Ečka” koji svojom bogatom istorijom privlači putnike iz celog sveta. Na otvaranju ovog zdanja 29. Avgusta 1820. zabavljač gostiju je bio čuveni Franc List tada još čudo od deteta.

Danas je ovaj lovački dvorac pod patronatom zavoda za zaštitu spomenike kulture I radi kao hotel, restoran I kongresni centar.

kastel-ecka

Ukoliko planirate vikend na više dana ili ne želite da se vraćate kući ili ste jednostavno poželeli da ostanete, Kaštel Ečka vam može ponuditi smeštaj po prilično pristupačnim cenama. www.kastelecka.com U dvorcu “Kaštel Ečka” možete provesti mirno poslepodne, uživajući u hrani, piću I šetnji velikim parkom koji okružuje samo zdanje te doživeti duh raskoši I nahraniti dušu pričama I legendama koje se ispričane oko ovog dragulja.

zrenjanin-u-noci

Za kraj možete posetiti grad Zrenjanin i prošetati pored ispresecanog toka Begeja uređenim šetalištem, posetiti muzej u centru, popiti kafu u jednoj od bašta na šetalištu Kralja Aleksandra I, raspitati se o Ajfelovom mostu, videti zrenjaninsku ćupriju “di se teraju četir konja debela…!” I posetiti najstariju pozorišnu zgradu u Srbiji za koju priča kaže da je nastala tako što se bogati Bečkerečanin Ištvan Hertelendi zaljubio u peštansku glumicu i odlučio da u svom gradu izgradi pozorište kako bi je sebi približio i fascinirao.

Uživajte u vašem odmoru sa decom! – ODMORSADECOM.COM TIM

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!