Moć vode i Minja Subota

Svake nedelje se ujutru u pidžami gledao sa uživanjem „Muzički tobogan“ a Minja Subota i Joca Adamov su bili vladari dobre zabave, smeha i bezbrižnosti.

Ministarstvo prosvete i kompanija Zepter raspisali su krajem prošle godine konkurs za učenike osnovnih škola na temu „Moć vode“, u formi kratkog edukativnog filma.

Cilj konkursa je bio da se na kreativan način podstakne širenje svesti o značaju čiste vode za zdravlje ljudi i opstanak života na Zemlji, kao i rano usvajanje ekoloških navika i zdravih stilova života.

Moc Vode i Minja Subota

Tri ekipe koje su osvojile prvo mesto u svojim kategorijama – iz OŠ “Đorđe Natošević” (Novi Sad), OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ (Bobovište) i O.Š. „Mihailo Petrović Alas” (Beograd) – dobile su od kompanije ZEPTER nagradnu ekskurziju u Bajinu Baštu/Perućac, sa bogatim turističko-edukativnim programom i smeštajem na bazi punog pansiona u vili Drina.

Aktivno učešće u ovoj akciji je imao, niko drugi, do Minja Subota glavom i bradom.

Minja Subota kao jedan od najzačajnijih likova iz detinjstva mnogih generacija je bio ljubazan da odvoji deo vremena i porazgovara sa nama. Iako u ozbiljnim godinama, Minja je prilično aktivan a nedavno je po prvi put u životu učestvovao u snimanju filma „Neposlušni“ u kome je igrao interesantnu ulogu naratora a njegova muzika je korišćena kao soundtrack. Aktivan je kao član upravnog odbora Dečijeg kulturnog centra Beograda, a kako nam je rekao, uskoro će zajedno sa gradom Beogradom, organizovati 15. aprila Dečije beogradsko proleće, koje se obnavlja posle pauze od 20 godina. Na repertoaru ove manifestacije će biti dobro poznate pesme „Zakleo se bumbar“, „Lako je prutu“, „Vuče vuče bubo lenja“, „Slon lepotan“… a izvodiće ih Ivan Bosiljčić, Jelena Tomašević, Boda Ninković, Branko Kockica… dok će Minja Subota pevati i voditi program.

Minja Subota

Takođe nam je pričao o nastanku legendarne pesme „Deca su ukras sveta“ čije stihove je napisao Ljubivoje Ršumović dok je Minja napisao muziku. Ova divna pesma; dečija himna, je pesma uz koju su se podizale, kako mnoge ranije generacije tako i današnji klinci.

Dok smo šetali na Mitrovcu, ispričao nam je, da je baš na ovom mestu, kao dete, naučio da skija i da je sa ostalom grupom dece bio smešten u jednoj velikoj brvnari gde je danas restoran. Setio se da im je u to vreme bio dovoljan jedan gramofon za dobru zabavu.

Nako je od prisutnih primetio da je Minja Subota u stvari srpski Robert Redford, mada smo mi mišljenja da je Minja mnogo veća faca od američkog glumca.

 

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!