Niš

Naisus ili ti Vilingrad na Vilinreci, Niš na Nišavi. Ovde smo vrlo brzo pronašli smeštaj u centru, u Pobedinoj ulici, apartman smešten u potkrovlju na samom šetalištu za 45 evra po danu.

Niš

Opremljen kao stančić sa svim neophodnim stvarima, WiFi-em, a po ulasku smo zatekli kesice kafe sa šećerom da se okrepimo posle puta. Prvo što smo uradili jeste da smo otišli na giros kod Goldy’s-a na Kalči, koji je odličan, kao u Grčkoj. Supruga je sa prijateljicom završila u gradu na kafici a nas trojica smo otišli na bazene u sklopu sportskog centra Čair.

Jedan olimpijski bazen, dva dečija bazena, prilično lep aqua park sa toboganima, kafići sa hranom, DJ koji pušta modernu muziku, mnogo ljudi, spasioci koji budno motre…prilično lepo.

Niš

Dok je mama uživala u kafici i razgovoru sa prijateljicama nas trojica smo se kupali cela 4 sata. Nakon kupanja smo otišli u apartman, tuširanje, sređivanje i odlazak na večeru kod dobro poznatih Niških restorana. Prvi izbor nam je bio restoran Brka u selu Jelasnica, koji ima izvrsnu hranu ali pošto nisu hteli da nas prime sa kucom onda smo napustili lokal uz negodovanje i otišli u Nišku banju u restoran Letnja pozornica. Ništa nismo ručali još od girosa i jedva smo čekali da nam donesu klopu. Cene su prilično pristupačne a hrana ukusna. Probajte buckaste ćevape uz moravsku i urnebes salatu izvrsno se slažu sa kockicama zapečene pogače u tucanoj paprici.

Posle večere smo otišli na tradicionalnu Nišku noćnu aktivnost zvanu „brčkanje nogu u toploj vodi niške banje“.

Niš

Ovo je izvestan fenomen, parovi, zaljubljeni, celo društvo, stariji, mlađi…prilaze uređenim kanalima kojima protiče topla banjska voda, izuvaju se, sedaju i brčkaju noge u toj vodi. Neki čak iz torba i kesa raspakuju pića i klopu te, dok su im noge u vodi, grickaju hranu i uživaju u piću i ćaskanju. Samo da napomenemo da se sve ovo dešava oko 10 sati noću i da ima puno sveta. Kad si u Nišu ponašaj se k’o Nišlija, te smo i mi uz sladoled, izuli obuću i krenuli da brčkamo noge uz zadovoljno trljanje prstića u vodi. Odličan osećaj. Sutradan smo otišli do Niške tvrđave,  na kaficu i obišli smo ćele kulu a oko podneva se zaputili ka Vrnjačkoj Banji.

Niš je pun interesantnih mesta a za obići ih, potrebno je vise od dva dana, koliko smo mi imali na raspolaganju.

Ovaj tekst je deo opisa dvanestodnevnog putovanja pod nazivom „Srbija ti je k’o lepa devojka„. Kliknite na tekst i pogledajte kako smo organizovali našu turu i šta smo sve obišli.

1 komentar na “Niš”

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!