Peskara

Peskara je naziv za mesto gde se iskopava pesak a Zrenjaninci su pesak iskopavali godinama te su nastala 3 jezera u kojima danas uživaju!

Peskara

Da ne bude zabune, na mestima gde su kupališta nema više iskopavanja peska a grad je uložio u sređivanje ovog mesta i u bezbednost tako da možete pronaći uređenu plažu, tuševe, kabine za presvlačenje, toalete, suncobrane…kao i obučene spasioce koji rade od 9h do 18h. u sezoni kupanja.
Pored toga što je grad Zrenjanin uložio i sredio kupalište postoji i određeni broj kafića i barova na plaži kao i jedan splav koji je bio naše omiljeno mesto tog dana.Klinci su sa splava skakali u jezero i ta igra im nije dosadila sve vreme našeg boravka.
Primetili smo da ima mnogo porodica sa decom.

Peskara

Do ovog kupališta se dolazi relativno jednostavno i potrebno je obratiti pažnju na oznake koje postoje na putu a ako niste sigurni dovoljno je da pitate i svaki Zrenjaninac će vam dati uputstva.

Jedno jezero je pretvoreno u raj za PECAROŠE, koji nama nije bio mnogo interesantan, dok su ostala dva jezera pretvorena u kupališta.

Prvo glavno kupalište je peščano i popunjeno različitim sadržajima dok se na drugom kupalištu nalazi restoran u prirodnom hladu i ono je mirnije. 

Peskara

Pored kupanja možete uživati u odbojci na pesku, pedalinama, skakanju sa talpe ili splava ili jednostavno uživati u ležaljkama, sunčanju i pićencetu!

Kad smo kod „pićenceta“ cene na Peskari su vrlo, VRLO, povoljne u odnosu na kupališta u velikim gradovima.

Na primer, cena hladne Nes kafe je 100 RSD dok je veliko točeno strano pivo 150 RSD a sok  120 RSD. Jedan kilogram roštilja je 950 RSD što znači da četvoročlana porodica može da ruča za manje od 2.000 dinara.

PEskara

Takođe je vrlo bitno reći da ovo kupalište nije uređeno kao Ada ciganlija u Beogradu i da nije ni približno toliko veliko ali je prilično simpatično, ima svoj šarm i koliko smo primetili Zrenjaninci ga vole i rado posećuju.
Ako vas put navede u Zrenjanin ili boravite u okolini ili jednostavno želite da provedete vreme na nekom drugom mestu, Peskara je odlična za rashlađivanje u vrelim danima.

Beograđanima i Novosađanima je Peskara udaljena na samo 60 minuta i za razliku od Ade ili Štranda nema toliko gužve a kao što smo već rekli cene su vrlo povoljne, zato vam preporučujemo ovo mesto za beg sa vrelog betona i uživanje u prirodno fitriranoj vodi i ljubaznim ljudima.

Peskara

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!