Nauka na zabavan način

Lokacija: Svilajnac, Srbija

Kako to može, nauka na zabavan način? Doživite čaroliju u Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu!

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu je jedno čarobno mesto gde ćete i tokom zimskih meseci uživati u toplom, savremenom i komfornom muzejskom prostoru, u čijem se centralnom delu nalazi najatraktivnija izložba replika skeleta dinosaurusa u prirodnoj veličini.

Verujte – doživećete nauku na jedan inovativan i zabavan način kao nigde i nikada!

Ove zime, osim velikog izložbenog prostora i dinosaurusa pod snegom, najmlađe očekuje vesela igraonica gde mogu učestvovati u zimskim radionicama, koje vodi vaspitačica. Dok se deca igraju roditelji mogu da predahnu u  novoopremljenom  kafiću, u kom se može servirati lagani doručak, ceđeni sokovi, krofne, domaći keks, kafe… a u restoranu, u parku, koji radi i tokom zime, mogu izabrati nešto iz bogate ponude ručkova. Na raspolaganju su vam i stručni časopisi, TV sa naučnim programom…

Koje izložbe možete videti u Prirodnjačkom centru?

  • Sve o postanku sveta do nastanka čoveka saznaćete kad uđete u ’’Geološki vremeplov’’,

  • Replike skeleta preko 25 dinosaurusa, u prirodnoj veličini od kojih je najveća replika Diplodokusa visoka 11, a dugačka 20 metara, svaka od njih oduševiće vas svojom originalnošću.  Najveći deo parka zauzima jedinstvena postavka dinosaurusa u njihovim živim oblicima i autentičnom okruženju

  • Sa najpoznatijim mineralima i stenama upoznaćete se na izložbi ’’Svet stena i minerala’’,

  • Kroz izložbu „Biodiverzitet Srbije“ predstaviće vam se preparirane divlje životinje Srbije,

  • Izložbu  „Nebesko kamenje“ postavka o meteoritima,  sastoji od tri replike značajnijih meteorita koji su pali na teritoriju sadašnje Srbije.

  • „Svedoci ledenog doba“ gostujuću izložba Prirodnjačkog muzeja u Beogradu koja na autentičan način prikazuje impozantne primerke megafaune koji su tokom poslednjeg Ledenog doba (pre oko 16 miliona godina) živeli na prostorima današnje Srbije i koji su sa tih prostora nestali pre oko 10.000 godina.

  • Izložbu „Geodiverzitet Srbije“ gde saznajemo kako bi izgledalo kada bi neko presekao tlo naše zemlje u pomenutom pravcu

  • Izložbu „Životinje Afrike“ koja na zanimljiv način prikazuje afričke životinje koje su preparirane posebnim metodama

  • uz izložbu „Vulkan“ naučićemo svašta novo o njima uz repliku vulkana u visini od 10m.

 

Jedna porodica je posetila ovo mesto, pročitajte opis.

-Na atraktivnoj izložbi originalnih eksponata iz naselja starosti oko 10.000 godina iskopanog na lokalitetu Djerdap, videćete skelete jednog od najstarijih stanovnika Lepenskog vira, ostatke ulovljenih životinja, ostatke skeleta pasa i vukova, kao i dve neolitske figurine – žene sa bebom i gravidne žene pronađene na lokalitetu Vinča kod Beograda.
-Na spratu vas još čeka replika skeleta najvećeg mamuta pronađenog na našim prostorima („Mamut Kika“), koji je izumreo pre oko 10.000 godina koji se centru nalazi u “ležećem položaju”, baš onako kako je i pronađen u glinokopu fabrike “Toza Marković” u Kikindi, na dubini od 21 metar,
izložba koja objašnjava geološki profil naše zemlje…..

Kad izađete u park…pomislićete da ste se vratili u doba Jure…

…20 dinosaurusa u prirodnoj veličini i položajima koji dočaravaju kako je izgledao njihov život..ostaviće vas bez daha. U sred parka izdiže se Vuklan od 10 metara….i u ovu repliku vulkana možete da uđete i saznate sve što vas zanima o vulkanima!
Iz suvenirnice ponesite poklončić… izbor je veliki: minerali, ogrlice i narukvice od poludragog kamena, knjige, dino igračke, rukotvorine…Pođite sa prijateljima i njihovom decom, napravite grupu od miniimum desetoro..i samo za vas u  bioskopskoj Sali će biti pušten neki od dokumentarnih ili crtanih filmova (po izboru), potpuno besplatno!
Cena karata (Nauka na zabavan način):
Grupne posete (više od 20): 250 dinara po osobi
Odrasli:  500 dinara
Deca 3-12 godina:  350 dinara
Deca do 3 godine ne plaćaju ulaz! Kupovina karata se obavlja u biletarnici Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu. Obezbeđen je  parking za sve posetioce Prirodnjačkog centra (20din/sat). Radno vreme je svakog dana od 10 do 17 časova.
*S obzirom na to da je za obilazak celog centra potrebno minimum sat i po, molimo vas da svoj ulazak u centar planirate najkasnije 60 minuta pre zatvaranja.
Za sve informacije, rezervaciju karata i pitanja možete da nas kontaktirate na biletarnicu Prirodnjačkog centra u terminu od 10 do 18 časova svakog dana a broj telefona je 064/891-29-32.
 putem E-mail-a: info@prirodnjackicentar.rs

Molimo vas da se prilikom rezervacije pozovete na sajt www.odmorsadecom.com – Nauka na zabavan način

Pošaljite upit ovde

Upit će biti poslat direktno smeštajnom objektu.

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!