Nevidio

Lokacija: Pošćenje, Crna Gora

Etno selo Nevidio se nalazi u selu Pošćenje koje se smatra najlepšim na Balkanu, na južnoj strani planine Durmitor okruženo obrisima snažnih planina prosečenim klisurama, živopisnom panoramom durmitorskog područja, uz dva seocka jezera i rekom Komarnicom.

Ovo mesto, koje je udaljeno svega tridesetak metara od magistralnog puta Risan-Žabljak, stvoreno je za ljubitelje prirodnih lepota i adrenalina. Etno selo pruža prolazak kroz čuveni kanjon Nevidio, posljednji osvojen u Evropi. U selu postoji i više biciklističkih staza pogodnih za ljubitelje popularnog planinskog biciklizma, kao i sedam planinarskih staza koje obuhvataju ture od dva do dvanaest sati. Za poštovaoce alpinizma ovo mesto je stvoreno pružajući im mogućnost uspinjanja na Boljskim gredama koje su visoke do 700 metara i trenutno su alpinistički hit. 29 isklinačnih stena pružaju mogućnost i sportskog penjanja.

Etno selo Nevidio sagrađeno je u ambijentalnom stilu, sastavljeno iz nekolika kaskadnih nivoa. Na najvišem nivou smešteno je devet bunglaova, izgrađeni od najkvalitetnijih materijala, opremljenih sa dnevnim boravkom, kuhinjom, sobama i kupatilom. Na srednjem nivou nalazi se restoran Savradak u kojem su svi dobrodošli da okuse domaću kuhinju a uveče uz poneki špricer ili rakiju ožive lepe uspomene i sećanja.

Na posljednjem nivou je predivno, seocko,jezero, u čijem pogledu mogu uživati posetioci sela.

Etno selo Nevidio dobilo je naziv po čuvenom kanjonu Nevidio, posljednjem osvojenim u Evropi. Stanovnici ovog kraja ga zovu i Nevidjbog ,jer se rijeka Komarnica odjednom gubi u čudno uklesani ulaz i postaje ljudskom oku nevidljiva. Mističan i sakriven oduvijek je izazivao znatiželju i pričanje legendi sve do 1965 godine kada je svijetu predstavljena dugo skrivana i zapanjujuća ljepota.

Danas, kanjon Nevidio, nalazi svoje mesto u prospektima kao jedinstvena turistička atrakcija. Neponovljiva lepota tjesnaca, kaskada i penušavih bukova koju čuva kanjon Nevidio dovoljan je razlog da se poseti ovaj neverovatni dragulj Crne Gore.

Pored ovog, selo Pošćenje posetiocima nudi i kanjone Grabovice, Pridvorice i Komarnice.

Za sve ljubitelje adrenalina i prirodnih lepota domaćini organizuju prolazak kroz kanjon uz potrebnu opremu i vodiča.

Osetite zagrljaj šume uz šetnje i leškarenje pod nebom prepunim zvezda, udahnite čist planinski vazduh i okusite bistru izvorsku vodu, daleko od gužve i svakodnevnih obaveza.

Za ljubitelje sporta i prirode Pošćanski kraj pruža četiri biciklističke staze od 4,5 do 22 km na kojima posetioci mogu uživati u popularnom planinskom biciklizmu. Vozeći se kroz brda, planine, šume i poljane posetioci mogu istinski uživati u čistom planinskom vazduhu i prelepim pejzažima.

Jedna od aktivnosti koje nudi ovaj kraj je planinarstvo. Planinareći krajevima ovog etno sela upoznajete čudesne prirodne lepote, uživate u čistom planinskom vazduhu osnažujući tako duh i tijelo. U selu postoji sedam planinarskih staza koje obuhvatraju ture od dva do dvanaest sati. Najkraća planinarska tura podrazumeva silazak do kraja kanjona Nevidio, dok dvanaestočasovno planinarenje obuhvata odlazak do Bobotovog kuka i povratak u selo preko Dobrog dola.

Pošaljite upit ovde

Upit će biti poslat direktno smeštajnom objektu.

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!