Ski centar Tornik

Obišli smo ski centar Tornik kako bi proverili cene, staze, bezbednost, infrastrukturu…prenosimo vam naše utiske.

Put:

Od turističkog centra Zlatibor do prostranog parkinga ski staze Tornik, vodi ~12 kilometara lepo uređenog puta koji prolazi pored Ribničkog jezera.  Iako je sneg padao više dana i sve se oko nas belilo, sam put je bio čist, posut solju i rizlom te nije bio nikakav problem stići. Napolju je bilo oko -7 celzijusa  a Toyota Avensis, koju su nam dali naši prijatelji iz Toyota centra Beograd, je stabilno, sigurno i bez ikakvih problema prešla ovu putanju, dok smo mi u toplom promatrali pahulje i pejsaže. Na ulazu u ski centar Tornik će vas dočekati redar koji će vam naplatiti celodnevnu parking kartu po ceni od 120 RSD.

Tornik


Skijanje na Torniku

Nadmorska visina ski centra Tronik je 1.100m najviši vrh ima 1.496m  sa ukupnom dužinom ski staza od 8 Km. Na raspolaganju su dva ski lifta (sidra za dve osobe), četvorosed pokretna traka za male skijaše, avantura park i bob na šinama. Od ukupno 6 staza 3 su plave (lake) dve su crvene i jedna je crna a naj duža ski staza ima ~2.5 Km.

Dakle, sasvim solidno, a ono što smo mi primetili jeste da na svakoj stazi postoje topovi za sneg, mašine za ravnanje, jet ski vozila, redari na skijama koji povremeno prođu stazom kao i vozilo hitne pomoći što govori o prisustvu medicinskih radnika.

Sve staze su lepo označene i ograđene zaštitnim mrežama a na svakom ulazu bilo u četvorosed, ski liftove ili pokretnu traku, stoji redar koji je tu da pomogne ako treba.

Tornik

Iako je dan bio prilično hladan (temperature se kretala oko -10 celzijusa) mi smo zatekli dosta ski škola, porodica sa decom kao i parova.  U dnu staze postoje i dve barake u kojima služe tople napitke a mi smo nakon polusatnih spustova grajeli noge i sušili kape i rukavice na radijatorima uživajući u toploj čokoladi i kuvanom vinu.

Tornik

Ono što nam se nije dopalo jeste činjenica da ako kupite poludnevni ski pass u podne, moćićete da skijate samo do 13 časova jer su termini podeljeni na dva dela, do 13h i posle 13h te dobo obratite pažnju prilikom kupovine poludnevnog ski pass-a

Da sumiramo, skijanje na Troniku je pravo uživanje, i ovo mesto stvarno postaje ski centar a ono što smo saznali jeste da ove godine grade žičaru koja će od turističkog centra Zlatibor prevoziti direktno do ski centra Tornik te naredni put u našem tekstu nećemo opisivati put.


E sad o cenama!

Ovo je deo koji će mnoge roditelje ponajviše da zanima pa ćemo ga zato detaljno opisati.
Cene ski pass-a su sledeće:
  • Ski vrtić (pokretna traka): 500 RSD (4€)  deca, 700 RSD (5.7€) odrasli
  • Poludnevni ski pass (Za sve žičare i liftove): 1.200 RSD (9.7€) deca, 1.650 RSD (13.4€) odrasli
  • Dnevni ski pass (Za sve žičare i liftove): 1.500 RSD (12.2€) deca, 1.900 RSD (15.4€)odrasli
Detaljan cenovnik ski pass-a po periodima pogledajte ovde
Cene iznajmljivanja opreme su sledeće:
  • Iznajmljivanje na jedan dan (Skije, štapovi i pancerice): 500 RSD (4€) za decu
  • Iznajmljivanje naočara za skijanje na jedan dan: 200 RSD (1.6€) za decu
Cene ski škole se kreću od 20 do 25 evra 1h po osobi
Vožnja bobom na šinama: 350 RSD (2.8€) deca, 500 RSD (4€) odrasli
Cene pića u brvnari Dolly Bell gde smo pravili pauze posle skijanja su:
  • Topla čokolada 240 RSD (2€)
  • Kuvano vino 240 RSD (2€)
  • Domaća kafa 140 RSD (1.2€)
  • Čaj 140 RSD (1.2€)

Sve kada saberemo, jedan dan na skijanju za četvoročlanu porodicu izađe oko 50-60 € sa jednim pićem po osobi. E sad, ako uzimate višednevni ski pass i imate svoju opremu cena po danu može da padne i do 30€.

Tornik

Sve kada saberemo i oduzmemo ski centar Tornik postaje pravi mali skijaški raj što potvrđuju i cene koje smo zatekli.

Mada…ako ih uporedimo sa nekim drugim skijaškim centrima onda su cene prava sitnica te ih preporučujemo za porodice jer su stvarno bezbedni, uredni i organizovani što uliva sigurnost roditeljima, a to je najbitnije!

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!