Srećan porodični vikend

Inspirisani ponudom sa sajta www.odmorsadecom.com, kreirali smo srećan porodični vikend po našoj meri.

Velika satisfakcija za mene, sa jedne strane mame a sa druge strane učiteljice kojoj se pružila prilika da provede prelep vikend sa porodicom na jedan kreativan, nežan, aktivan i „adrenalin“ način.

Adrenalin planiran za subotu počeo je u domu da raste već u sredu. Od toga šta će se spakovati, gde će se boraviti, šta ćemo videti,koliko ostati… Mama sam dečaka Pavla od 8,5 godina i kćerke Vere od skoro četiri godine… Za njih ovaj vikend znači više od mnogo čega jer ćemo ga ovog puta provesti ZAJEDNO!!! Petak, posao, škola, vrtić. Stvari i rekvizite su deca već počela da odvajaju u čuveni ćošak pored ulaznih vrata zvani “ZA PONETI“. Kada je gomila prevazišla gabarite gepeka krenula je selekcija… Kada su dosegli gabarite bezbrižno su otonuli u san.

Brizljivo isplaniran porodicni vikend deca

Ustajanje je u samo svitanje… Adrenalin već na vrhuncu a moje razmišljanje je koliki će tek biti kada zakoračimo u Adrenalin park…

Krećemo u 10:20h. Bez žurbe stižemo u 11:50. Dužina puta Bežanijska Kosa-Adrenalin park Novi Sad 77km. Nalazi se na Telepu i vrlo je lako doći do njega. Adrenalin park nam je zakazan za 12 časova ali pošto se spremala kiša pustili su nas ranije da uđemo…

Napetost raste kao i bojazan Pavla kako će i da li uspeti da sve isprati…

Ulazimo unutra. Domaćinski uređen prostor, odaje utisak prisnosti…Dvorište kuća kao i u komšiluku…Dakle, uređeno domaćinstvo sa napravljenim spravama klasirano u dva nivoa. Na prvom (nižem delu) nalazi se zahtevniji deo kao i na gornjem (višem delu). Na ulazu lepo uređen prostor za najmlađe, pesak ogradjen i namenjen njima. Sledi prostor namenjen za one koji su došli da uživaju u pogledu na najmilije avanturiste. Nakon toga ulazi se prostor gde se učesnici „adrenalisti“ spremaju.. Bezbednost na najvišem nivou. Adrenalisti su svojim pojasevima sa sigurnosnim kukama i kacigom. Kratka obuka i stalan nadzor 2-4 obučenih momaka i devojaka…
Pavle, dečak koji se boji visine neustrašivo kreće…osmeh i pružanje podrške od instruktora koji su non-stop pored dece i mame. Kreće u prvi (niži nivo). Sa blagom tremom Pavle kreće u prevazilaženje prepreka. Kada je završio prvi nivo, traži sam da ide i na drugi (viši nivo)

Brizljivo isplaniran porodicni vikend

DEČAK KOJI SE BOJI VISINE!!!!
Kreće neustrašivo, prepreka po prepreka se prevazilazila uz stalni nadzor instruktora, mame, tate i seke. Ovo nije bilo samo prevazilaženje prepreka nego prevazilaženje mnogo čega, samog sebe, straha od visine a iznad svega pomeranje praga samopouzdanja….Na jednoj prepreci je ukočio i strah je bio jači…Plač je bio nazaustljiv. Strpljenje instruktora i bodrenje sa zemlje je urodilo plodom…Prevaziđene su sve prepreke!!! Osmeh na licu i pobednički stav „PA I NIJE BILO TEŠKO!!!

Brizljivo isplaniran porodicni vikend

Na našu veliku žalost kreće da pada kiša , pljusak koji nas je naterao da promenino plan i odmah krenemo prema Bačkoj Palanci prema Vili Grande. Stižemo do Bačke Palanke, šetamo centrom grada. Što se tiče nekog obilaska grada nema šta mnogo da se vidi. Prošli smo centrom u potrazi za nečim za pojesti…takvih mesta nema puno ili ih mi nismo pronašli. Kreće ponovo da pada kiša i nastavljamo put do Vile Grande. Na izlasku iz Bačke Palanke, 3-4km od centra grada u mirnom kraju obraslom šumom bagrema i borovine nalazi se Vila Grande. Prelepo uređen prostor sa dosta mesta za dečji provod (sprave za penjanje, tobogani, ljuljaške, klackalice…)

Brizljivo isplaniran porodicni vikend

Odmah do prostora za decu nalazi se velika terasa sa prelepo uređenim prostorom za opuštanje nas roditelja i pored toga se nalaze tereni za fudbal i teniski teren sa šljakom.
Konobari i ljudi koji su zaposleni veoma ljubazni i uslužni. Pokazuju nam apartman koji je prostran i lep. Pošto nas je kiša s vremena na vreme prekidala u uživanju i pokvasila prostor za decu, do te mere da se napravilo blato i pošto su Pavle i Vera bili jako ljuti što ne mogu da se igraju otišli smo ponovo do centra Bačke Palanke. Slučajno, vozeći se gradom ušli smo u ulicu koja nas je odvela do prirodnog rezervata Tikvara. Prelepo mesto uz Dunav. Preko puta se vidi Ilok (Hrvatska). Šetnja pored Dunava, bacanje kamenčića, takmičenje ko će dalje baciti kamen u Dunav, ko ce lepši dvorac napraviti od peska, srećemo jato labudova, prelepi beli i ponosni labudovi. Deca su bila oduševljena njihovim prilaženjem (malo je falilo da priđu da se pomaze).

Brizljivo isplaniran porodicni vikend

Vraćamo se u Vilu Grande, umorna deca zaspala su sa osmehom na licu. Ispunjen dan proveden zajedno.
Ujutru buđenje vrlo rano, doručak i pravljenje plana za dalje. Pošto je teren za igranje i dalje bio mokar odlučili smo da se odjavimo iz Vile i krenemo put Cerevića (selo koje se nalazi sa sremske strane Dunava.
Išli smo do Begeča kolima gde postoji skela koja nas je odvela preko Dunava na sremsku stranu u mesto Banoštor od kog je Cerević udaljen svega 2-3km.Tu smo proveli popodne kod rodbine i sabirali utiske. Deca su se utrkivala ko će pre i ko više pričati doživljaja o vikendu.
Sve u svemu, srećan isplaniran porodični vikend za pamćenje, velika sreća porodice na okupu. Ako želite da ste nasmejani, da vreme provedete zajedno i da se makar na čas osećate kao najbolji roditelj obavezno se upustite u ovu avanturu!!!
Hvala puno i veliki pozdrav. Milica Matić

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!