Šta poneti na more sa bebom

Ukoliko planirate letovanje na moru sa bebom onda ste sigurno svesni da je tajna uspešnog odmora u dobroj pripremi, kako za put tako I za boravak.

Bebe imaju svoj režim i kako se planirano letovanje ne bi pretvorilo u mučenje, u saradnji sa iskusnim mamama smo pripremili par korisnih saveta za roditelje šta da očekuju I šta da ponesu sa sobom.

Bebe na plaži

Od garderobe ponesite što više tamnijih stvari (Bermudice, benkice, majice kratkih I dugiih rukava isl.) kako ne biste morali da presvlačite bebu svakog časa ako se umrlja. Gledajte da sva garderoba bude od pamuka kako bi bebina koža mogla da diše. Takođe ponesite garderobu koju možete slojevito oblačiti I svlačiti sa bebe u zavisnosti od temperature i vremenskih prilika.

Od obuće poneti, sandalice za plažu, patikice I cipelice ali voditi računa da bebina noga može da diše I da joj ne bude prevruće u obući. Preporuka pedijatara je da zbog pravilnog razvoja dečijeg stopala što više treba puštati dete da hoda boso a pesak I šljunak su idealna prilika za to.

Obavezno poneti jedan ili više kačketa ili kapica kako bi zaštitli glavu od sunčanice, kupaći kostim (mada I nije potreban) I portikle.

Hrana za bebu!
U zavisnosti od uzrasta poneti dovoljnu količine mleka, kašica kako bi bebi obezbedili dnvevne doze ishrane u toku letovanja. Svakako da možete poneti I blender kako bi bebi od sveže pripremljenog povrća, voća I mesa sami spravljali kašice.
Takođe pripremiti posude za hranjenje sa priborom, dve bočice (za mleko I vodu/sokove).

Zaštita bebe on sunca

Od preteće opreme svakako poneti letnja kolica na rasklapanje, stolicu za hranjenje ili laganu ljulalicu za poneti, pakete pelena u dovoljnoj količini za ceo period letovanja u zavisnosti od uzrasta, zaštite za utičnice, zaštitnu kremu, I rasklapajući krevetić-kolevku-ogradicu ukoliko beba spava sama. Nemojte zaboraviti vlažne maramice, sredstvo za dezinfekciju I torbu koju ćete imati uvek uza sebe I u kojoj će stajati, osnovne stvarčice za uz put, cucla, voda, užina, voćkica I sl.

Nemojte zaboraviti omiljeno ćebence, cuclu, omiljenu plišanu igračku I ostale igračke u dovoljnom broju kao I knjige. Ponesite I dovoljnu količinu plastičnih kesa u koju možete pakovati bebi hranu I odlagati iskorišćene pelene. Obavezno ponesite sredstvo protiv komaraca za bebe i neko od „baby-friendly“ električnih rasterivača komaraca.

Kako bi bili spremni za sve “nedaj bože” situacije pripremite I osnovni paket medicinskih sredstava koji vam mogu biti pri ruci – Za više pogledajte savete farmaceuta I homeopate šta od lekova poneti na letovanje I za šta se pripremiti. Takođe uvek pri ruci imati I polisu putnog osiguranja.

Kofer/e u koji ćete pakovati stvari za bebu izvadite par dana pre puta I lagano počnite sa pakovanjem prema spisku. Ostavite ih otvorenima kako bi vam stvari bile lako dostupne I par puta prođite kroz spisak jer se može desiti da je nešto propušteno ili vam padne na pamet nešto što bi bilo praktično za poneti.

Ukoliko putujete kolima dobro ustanovite plan puta do odredišta I pokušajte da odredite mesta na kojima ćete praviti pauze prema bebinom režimu. Obavezno odvojte dovoljnu količinu, hrane, pelena, presvlake, igračkica i vode koja će vam služiti za uz put I neka vam se ta količina nalazi uvek pri ruci.

Beba na moru

Ako putujete avionom ili autobusom pripremite ručni prtljag tako da imate dovoljno svih navedenih potrebština za bebu u toku trajanja leta.

I na kraju, nemojte da zaboravite da ste I vi pošli na odmor I da pored bebirona treba sebi da posvetite vreme I pažnju. Zato se dobro pripremite unapred I imaćete vremena da razmišljate I o sebi.

Uživajte u vašem odmoru sa decom! – ODMORSADECOM.COM TIM

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!