Vikend u vikendici Živković

Vikend koji će deca duuuuugo pamtiti. Ovaj put smo u vikendici Živković na Srebrnom jezeru.

Vikendici Živković

Odlučili smo da deci ne govorimo plan za vikend jer ga ne bi živi dočekali. Petak posle posla, škole, vrtića…Savesna mama je u tajnosti spakovala stvari neophodne za putovanje…Skupljamo decu iz škole i vrtića i krećemo odmah…po „difoltu“ sedaju u kola i ne pitajući gde ćemo…Eeee već posle pola sata, kada su primetili da se put odužio počela su pitanja…gde ćemo, kada ćemo stići, šta tamo ima…mudro ćutimo.

Put od nekih sat i po od Beograda, vidno obeležen i prijatan…Auto putem do Požarevca i odvajanje za Srebrno jezero… još 52 km…jupiiii…uzbuđenje raste.

Ulazimo u mesto i za dalji put nas navode ljubazni domaćini. Prelazimo preko nasipa i skrećemo prema Srebrnoj revijeri. Put je makadamski i posle nekih 300m dolazimo do kuće…Dah zastaje! Na ulazu u dvorište dočekuje nas plavooki najmlađi domaćin Mirko, mama Jelena i tata Jovica, odmah smo znali da ćemo uživati. Nasmejani, dragi i veoma gostoprimljivi.

Vikendici Živković

Moja deca i Mirko su se već združili i uživali u blagodetima predivno uređenog prostora i ljubaznog, najmlađeg domaćina dok su nas gostili sa kafom i OSMEHOM! Kuća, malo je reći-prelepa, odiše domom što nama odaje još lepši osećaj. Sedimo na jednoj od terasa i duuuugo pričamo što ne stvara osećaj suvog izdavanja prostora nego uvođenja u toplo ognjište.

Ostavljaju nas same a deca u glas pitaju: „Hoćemo li se i sutra videti?“

Vikendici Živković
Kuća je osmišljena i uređena sa puno ljubavi i detalja, svaki deo prostora je brižljivo osmišljen a mi sa toplinom u duši ležemo da spavamo. Buđenje u cik zore, 6h i Vera koja se oblači za minut i istrčava u dvorište dok mi kuvamo jutarnju kafu i uživamo u tišini. Već tada smo znali da ovoga puta nećemo puno obilaziti mesta, istraživati i otkrivati već da ćemo uživati u TIŠINI koja vlada u Vikendici Živković.

Deca su se rastrčala po dvorištu a mi ćutke posmatramo sve oko nas.

Vikendici Živković
Dakle kuća se nalazi sa druge strane Srebrnog jezera i od same obale duž dvorišta ima svega 50-tak  metara!!! Polako pripremamo doručak pa odlazimo u šetnju do „centra“ Srebrnog jezera. Leti su velike gužve i sve podseća na Adu Ciganliju ali sada nema kupača i nije tako, mirno je i tiho. Dok su se deca igrala na plaži, mi smo uživali u prelepoj okolini dok nije počela da promiče kišica.

Sedamo u kola i odlazimo do Velikog Gradišta udaljenog od Srebrnog jezera svega 3 km.

Šetamo dok kiša slabo pada, obilazimo centar grada…Grad je prelep, takodje, tih i miran. Sledi ispunjenje obećanja sa ćemo klince voditi na PIZZU. Odlazimo do restorana Kasina koji je vrlo lep a hrana još lepša. Po završetku klope krećemo put Srebrnog jezera, međutim prolazeći pored divnog parka za decu i povika STANIIII zaustavljamo se. Deca istrčavaju i kreću u avanturu. Kada smo se izigrali polazimo put smeštaja gde ubrzo dolazi naš drug Mirko sa mamom i tatom. Uživali smo u noći i druženju.
 Vikendici Živković
Miran Vikend u vikendici Živković koji ćemo duuuuugo pamtiti. Toplina doma, sloboda dece u igri, tišina i mir kakav ne pamtim a najvažnije DIVNI DOMAĆINI…

Topla preporuka za PRAVI odmor i uživanje…mir i sloboda dece u igri…šta više i poželeti…

Pišite o Vašim utiscima kako bi i druge porodice mogle lakše da se odluče

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Primajte obaveštenje, novosti i akcije o putovanjima za Vašu porodicu Prijavite se na naš newsletter!